Translate

۱۳۹۴ مهر ۱۳, دوشنبه

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان یکی از نامزدان دریافت جایزه صلح نوبل در سال میلادی ۲۰۱۵ است.



به گزارش «محبت نیوز»  پاپ فرانسیس، متولد آرژانتین، در طول خدمتش به عنوان رهبر کاتولیک ها تلاش کرده است تا واتیکان را متواضع تر کرده و مقر کلیسای کاتولیک را بیش از پیش در دسترس عموم قرار بدهد.
وی پیوسته بر کمک به مستمندان و بیماران و اخیرن نیز پناهجویان آواره تاکید کرده است. حفظ محیط زیست نیز یکی از موارد مورد تاکید پاپ فرانسیس است.
پاپ فرانسیس یکی از محبوب‌ترین پاپ‌های دوره مدرن
خورخه ماریو برگوگلیو، اسقف اعظم بوئنوس آیرس در ماه مارس ۲۰۱۳ پس از کناره گیری بندیکت شانزدهم، رهبری کاتولیک‌های جهان را برعهده گرفت و نام “فرانسیس” را برگزید که هیچ پاپ دیگری پیش از او از این نام استفاده نکرده بود.
در طول سال ۲۰۱۴ پاپ فرانسیس موقعیت خود را به عنوان یکی از محبوب‌ترین پاپ‌های دوره مدرن تثبیت کرد. محبوبیت او حتی از محبوبیت پاپ ژان پل دوم که اخیرن لقب قدیس به او داده شد، بیشتر است.
اظهارات او در خصوص همجنسگراها، تغییرات ساختاری در رابطه کلیسا با پیروان، تلاش برای نزدیک‌تر کردن کلیسا به مردم و تقویت رابطه با ادیان دیگر از او چهره‌ای نوگرا و ساختارشکن به نمایش گذاشته است.
پاپ فرانسیس، شیوه آسان جدیدی را برای اداره امور واتیکان طراحی کرد. او افراد تازه‌ای را وارد واتیکان کرد و از شاهزادگان تشنه قدرت کلیسا -کاردینال‌ها و اسقف‌هایی که دفاتر کلیسای کاتولیک در واتیکان را اداره می‌کنند- به طور علنی انتقاد کرد.
   پاپ فرانسیس؛پیش از این به عنوان شخصیت سال مجله تایم برگزیده شد
وی با آمدنش  پانزده گناه بزرگ را که آنها را “بیماری” خواند، برشمرد و گفت که از وقتی به عنوان رهبر کلیسای کاتولیک قدم به واتیکان گذاشته، شاهد این گناهان بوده است. پرداختن بیش از حد به جزئیات، هماهنگی داخلی ناکافی، نمونه‌هایی از غرور بیش از حد و خودنمایی، ادعای مهم بودن، تمایل به غیبت از دیگران و بدنام کردن آنان و حتی از اینها بدتر، زندگی دوگانه روحانیان بلندپایه، از گناهانی بودند که پاپ فرانسیس از آنها نام برد.
یک نظرسنجی جهانی توسط مرکز تحقیقات پیو، یک مرکز نظرسنجی معتبر مستقر در آمریکا، درباره محبوبیت پاپ صورت گرفت. در بیش از نیمی از ۴۳ کشوری که این نظرسنجی در آنها انجام شد، اکثر مردم نظر مساعدی نسبت به پاپ فرانسیس داشته‌اند، بخصوص در اروپا (۸۴درصد) و آمریکای لاتین (۷۲ درصد).
بخشی از محبوبیت پاپ فرانسیس ناشی از اظهارنظرهای مثبت رسانه‌ها درباره شیوه تماس او، چه با پیروانش و چه با پیروان سایر مذاهب، و نیز نحوه اداره کلیسا توسط اوست.
وی به طور فزاینده‌ای این نکته را روشن کرده است که نمی‌خواهد روحانیان کاتولیک از مقام خود در واتیکان به عنوان پست دائمی استفاده کنند و برنامه تعویض کاردینال‌ها و اسقف‌هایی را که دوره تصدی آنها در واتیکان طولانی بوده، شروع کرده است.
پاپ فرانسیس محتاطانه و در عین حال، به طور موثر با رسوایی مربوط به پولشویی بانک واتیکان، انستیتوی امور مذهبی، را که وجهه کلیسا را در دو دهه گذشته مخدوش کرده بود، برخورد کرد.
از اول ژانویه ۲۰۱۵ شیوه جدید حسابرسی و مدیریت در تمام ادارات واتیکان اعمال  شد. این ادارات موظفند که جزئیات بودجه سالانه خود را که -با کمال تعجب- هیچوقت تاکنون ارائه نشده بود، تحویل دهند.
پاپ فرانسیس که ۷۸ سال دارد، رسوایی‌های درازمدت سوءاستفاده‌های جنسی روحانیان را به ارث برده بود. وی برای برخورد با این مساله در ژوئیه سال ۲۰۱۴ با ۶ نفر از قربانیان این تجاوزها که از ایرلند، بریتانیا و آلمان آمده بودند، در اقامتگاه خود در واتیکان ملاقات کرد و برای تمام گناهانی که کشیش‌های او مرتکب شده بودند، عذرخواهی کرد.
مهم‌ترین اتفاق مذهبی سال جاری میلادی، این بود که پاپ اسقف‌های کلیسای کاتولیک را از سراسر جهان به واتیکان احضار کرد تا اولین مرحله از بحث‌های دوساله واتیکان را درباره آینده مسیحیت که تغییرات اجتماعی شدید، چالشی برای آن است، شروع کند. در جلسه ماه اکتبر شورای کلیساها، وی اسقف‌ها را ترغیب کرد که از اظهارنظر درباره مسائل حساس و مهمی که مطرح می‌شود، هراسی نداشته باشند.
در میان ۶۵ فقره موضوعاتی که با علاقمندی مورد بحث قرار گرفت، مساله ابطال ازدواج توسط کلیسا، پذیرفتن کسانی که پس از طلاق دوباره ازدواج کرده‌اند در کلیسا (کامینیون)، و اظهارنظر درباره ازدواج همجنسگرایان مطرح شد.
پاپ از اسقف‌ها خواسته است تا از اظهارنظر درباره مسائل حساس هراسی نداشته باشند.
برخلاف سایر جلسات شورای کلیساها، تابوها شکسته شد و دستور کار که قبلن توسط مقامات بلندپایه دستگاه اداری پاپ به‌شدت کنترل می‌شد، آزاد و علنی گذاشته شده بود.
در این گردهمایی، اختلاف‌ نظرها مشهود شد، ولی دست‌کم به مدت یک سال یا تا هنگام تشکیل دوباره شورای کلیساها هیچ دستورالعملی توسط پاپ فرانسیس صادر نخواهد شد. هم‌اکنون شور و مشورت در این باره در سطح کلیساهای اسقفی و بخش‌های کوچک‌تر (کلیساهای محلی) شروع شده است.
پاپ فرانسیس در پس پرده، به طراحی شیوه خاص خود برای اداره واتیکان و وظایف پاپ ادامه داده است. او هیچوقت از تعطیلات استفاده نکرد.
مهم‌تر از همه، تلاش‌های وی برای برقراری صلح در دست‌کم سه نقطه دنیا بود که کانون بحران در جهان محسوب می‌شوند. باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، همچنین نقش پاپ فرانسیس را در تجدید روابط آمریکا با کوبا ستود.
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان پیشتر نیز  به عنوان شخصیت سال مجله تایم برگزیده شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر