دوم تواریخ باب سی و شش آیه بیست و سه
این فرمان کوروش امپراتور پارس است: ((((«خداوند، خدای آسمان مرا فرمانروای همه جهان کرد ))) و به من مسئولیّت ساختن معبدی برای او در اورشلیم در یهودا داده است. اکنون همه کسانی که قوم خدا هستند، به آنجا بروند، خداوند خدای شما، همراهتان باشد!»
اینکه نام و یاد کوروش هخامنشی پس از 26 قرن هنوز زنده مانده و خود را از برخی بیانصافیها، تهمتها و افتراها مصون نگاه داشته و خاطرهای جاودان از خود به یادگار نگاه داشته است بی هیچ تردید نه به سبب جهانگیریهای او و ایجاد نخستین شاهنشاهی بزرگ تاریخ است و نه به دلیل ایجاد برخی بنیانهای استوار منظم سیاسی و اداری است و نه به خاطر ساخت بناهای آباد که امروز بسیاری از آنها از میان رفته است و تنها شاید تلاش باستانشناسان و جستجوهای کنجکاوانه مورخان بتواند بخشی از آنها را احیا کند. آنچه کوروش و خاطره او را جاودان ساخته
(((برگزیدگی او از جانب خداوند است )))
دوم تواریخ باب سی و شش آیه بیست و دو
در سال اول سلطنت کوروش، شاهنشاه پارس، خداوند آنچه را توسط ارمیای نبی فرموده بود، به انجام رساند. او کوروش را برانگیخت تا فرمانی صادر کند و نوشته آن را به سرتاسر نواحی شاهنشاهی بفرستد تا با صدای بلند خوانده شود.
عزرا باب یک آیه یک
در اولین سال پادشاهی کوروش شاهنشاه پارس، خداوند به وعده ای که توسط ارمیای نبی داده بود، وفا کرد و کوروش را برانگیخت تا فرمان کتبی زیر را صادر کند و آن را به تمام نواحی تحت فرمان خود بفرستد تا برای مردم با صدای بلند خوانده شود:
عزرا باب یک آیه دو
«این فرمان کوروش شاهنشاه پارس است. خداوند، خدای آسمان، تمام پادشاهان جهان را تحت فرمان من درآورده و مرا برگزیده تا معبد بزرگی در شهر اورشلیم در یهودیه برپا کنم.
عزرا باب یک آیه هفت
کوروش شاهنشاه، تمام جامها و پیاله هایی را که نبوکدنصر پادشاه، از معبد بزرگ اورشلیم به پرستشگاه خدایان خود برده بود به آنها پس داد.
عزرا باب سه آیه هفت
مردم برای پرداخت دستمزد سنگتراشان و نجّاران پول دادند و همچنین غذا و آشامیدنی و روغن زیتون جمع کردند تا به شهرهای صور و صیدون فرستاده شود و در عوض آن، چوب درخت سرو آزاد از لبنان خریداری کرده و از طریق دریا به یافا بفرستند. تمام این اقدامات با موافقت کوروش، شاهنشاه پارس انجام پذیرفت.
عزرا باب چهار آیه سه
زرُبابل، یشوع و سایر سران خاندانها به ایشان گفتند: «شما هیچ سهمی در ساختن خانه خدای ما ندارید. ما خودمان آن را همان طور که کوروش، شاهنشاه پارس دستور فرموده، خواهیم ساخت.»
عزرا باب چهار آیه پنج
آنها حتّی به مأموران دولتی پارس رشوه می دادند تا برضد یهودیان کار کنند. آنها در طول سلطنت کوروش تا زمان داریوش به این کار ادامه دادند.
عزرا باب پنج آیه سیزده
آنگاه کوروش در اولین سال سلطنت به عنوان شاهنشاه بابل، فرمان بازسازی معبد بزرگ را صادر فرمود.
عزرا باب پنج آیه چهارده
او ظروف طلا و نقره معبد بزرگ را که نبوکدنصر از معبد بزرگ اورشلیم به پرستشگاه بابل برده بود، بازگردانید. کوروشتمام این ظروف را به شخصی به نام شیشبصر، که وی را به فرمانداری یهودیه تعیین کرده بود، تحویل داد.
عزرا باب پنج آیه هفده
اکنون، اگر اراده همایونی است، دستور فرمایید سوابق امر در بایگانی سلطنتی بابل بررسی شود و معلوم شود آیا کوروششاهنشاه دستور بازسازی معبد بزرگ را داده اند یا نه، آنگاه ما را از اراده خود در این امر آگاه فرمایید.»
عزرا باب شش آیه سه
«در اولین سال پادشاهی خود، کوروش شاهنشاه فرمان داد معبد بزرگ اورشلیم دوباره در همان جای سابقش، به صورت مکانی برای انجام قربانی ها بنا شود. ارتفاع معبد بزرگ باید سی متر و عرض آن نیز سی متر باشد.
عزرا باب شش آیه چهارده
رهبران قوم یهود با تشویقِ حَجّای و زکریای نبی پیشرفت خوبی در کار ساختن معبد بزرگ به دست آوردند. آنها طبق دستور خدای اسرائیل و فرمان کوروش، داریوش و اردشیر، پادشاهان پارس، ساختمان معبد بزرگ را به اتمام رسانیدند.
اشعیا باب چهل و چهار آیه بیست و هشت
من به کوروش می گویم: تو از طرف من حکومت خواهی کرد. تو کاری را خواهی کرد که من می خواهم انجام دهی: تو دستور خواهی داد که اورشلیم بازسازی شود،و بنیاد معبد بزرگ گذاشته شود.»
اشعیا باب چهل و پنج آیه یک
خداوند کوروش را برای پادشاهی برگزیده است. خداوند او را گماشته است تا ملّتها را به زیر سلطه خود درآورد، و تا پادشاهان را از تختهایشان به زیر آورد. خداوند دروازه های شهرها را به روی او خواهد گشود. خداوند به کوروش می گوید:
اشعیا باب چهل و پنج آیه سیزده
من خودم کوروش را برانگیختم تا هدف مرا پیاده و عدالت را اجرا کند.من تمام راه های او را راست می گردانم. او شهر من، اورشلیم را بازسازی، و اسیران را آزاد خواهد کرد. هیچ کس برای این کار به او مزد یا رشوه ای نداده است.» خدای متعال چنین گفته است.
دانیال باب یک آیه بیست و یک
دانیال تا سال اول شاهنشاهی کوروش کبیر در خدمت دربار بابل بود.
دانیال باب شش آیه بیست و هشت
بنا بر این دانیال در زمان سلطنت داریوش و کوروش پارسی موفّق و کامیاب بود.
دانیال باب ده آیه یک
در سال سوم شاهنشاهی کوروش، شاهنشاه پارس، دانیال که بلطشصر هم نامیده می شد، رؤیای دیگری دید و تعبیر آن به او آشکار شد. این رؤیا درباره یک جنگ بزرگ بود که در آینده رخ می داد.
کتاب مقدس ( عهد عتیق)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر